Performanță istorică pentru U-BT Cluj! Clujenii s-au calificat în sferturile EuroCup în ciuda înfrângerii cu Lietkabelis Panevezys 92-87!

by Christian Suciu

Campioana României, U-BT Cluj, a înregistrat o performanță fără precedent în istoria clubului și s-a calificat în sferturile de finală ale BTK EuroCup. Clujenii au încheiat grupa de calificare pe poziția a doua deși au pierdut ultimul meci din Lituania împotriva lui Lietkabelis Panevezys cu scorul de 92-87. În ciuda înfrângerii, cealaltă urmăritoare a locului 2, Dreamland Gran Canaria a pierdut de asemenea în ultima etapă la Buducnost (90-77).

Lituanienii au început în forță partida și au reușit să se mențină în avantaj până la jumătatea partidei la scorul de 27-26, mulțumită unor reușite de excepție a lui Sirvydis. A doua parte a jocului a fost una mai echilibrată pentru studenți ce au preluat conducerea la 62-63 grație eforturilor lui Eddie, Richard, Stipanovic și Mejeris. Cele două formații s-au ținut aproape una de altă spre finalul jocului însă Sirvydis. a desprins-o pe Lietkabelis la 90-83 cu puțin timp înainte de final.

”Felicit echipa gazdă pentru rezultat. Cu siguranță au meritat victoria! Noi nu am fost pregătiți pentru acest meci, mai ales mental. Am permis multe coșuri ușoare și acest lucru nu ne este caracteristic. Am avut șansa de a ne asigura locul doi încă din Lituania, nu am reușit și va trebui să învățăm din asta. ”, a declarat la finalul partidei antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza