Percheziții de amploare în 14 județe din țară, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune

by admin

Acțiune de amploare a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sprijiniți de Direcția Generală Anticorupție. Oamenii legii efectuează 144 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune. 

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

„În fapt, în perioada 2016- prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma perchezițiilor, vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.

La acțiune participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița- Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul DGA și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza