Penalități pentru lucrările din Piața Lucian Blaga. Firma nu a terminat la timp lucrările la primul tronson

by admin

Lucrările la modernizarea Pieței Lucian Blaga sunt în întârziere. Firma Diferit a depășit termenul de 21 iunie pentru finalizarea primului tronson, astfel că primăria a trecut la aplicarea penalităților.

„Am ieșit cu chitanțierul pe stradă deja. Ce frumos e să stai la primărie și să îți curgă în fiecare zi 1.000 de lei fără să faci nimic. Din 21 iunie, de când a expirat termenul pentru finalizarea tronsonului din Piața Blaga până la A. Iancu, un tronson mic, aplicăm penalități de întârziere. E vorba de firma Diferit care nu știu ce motive a invocat, că nu a primit piatră, că nu știu ce, dar cert este că nu-i gata.

M-am uitat pe contract și se aplică penalități de întârziere pentru acel tronson referitor la termenul intermediar de finalizare. Termenul a fost 20 iunie, deci din 21 iunie echivalentul a aproximativ 1.000 de lei pe zi. Când ei vin cu deconturile de cost, banii aceia nu se plătesc, pleacă în bugetul primăriei. Nu termină, atâtea zile vor fi penalizați. Fac treabă, îi aplaudăm, nu fac treabă scoatem chitanțierul. Pe nervii clujenilor se fac aceste lucrări, așa că acolo, până nu termină, circa 1.000 pe zi curge la primărie” a explicat primarul Emil Boc la o emisiune radio locală.

Penalități vor plăti și cei care execută lucrări în alte zone din oraș. „Sigur că urmărim termenele și pe celelalte șantiere, scuarul CEC, Emile Zola, Ferdinand, unele mai aproape, altele în 15 august, termene cu Napoca, Petru Maior în septembrie. Sunt termene asumate prin contract. Aplicăm contractul”, a mai declarat Boc.

Sursa foto: cluju.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza