Patru sate din județul Cluj vor fi racordate la rețeaua de apă potabilă

by admin

Patru sate ale comunei clujene Aghireșu vor fi racordate la rețeaua de apă potabilă. Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat autorizația de construire în vederea execuției lucrărilor de alimentare cu apă pentru localitățile Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu.

Reprezentanții CJ Cluj spun că, în prezent, alimentarea cu apă a celor patru localități este una improprie, ea realizându-se, în principal, din fântâni și instalații proprii de alimentare cu apă din pânza freatică. În acest fel, calitatea apei consumate este necorespunzătoare, atât din punct de vedere chimic cât, mai ales, bacteriologic. De asemenea, având în vedere faptul că majoritatea locuințelor dispun de instalații sanitare interioare, se impune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, care să asigure creșterea confortului și a siguranței igienico-sanitare.

„Fiecare sat nou racordat la rețeaua publică reprezintă o reușită și un pas înainte spre obiectivul asumat: 100% grad de alimentare cu apă potabilă a județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectul prevede extinderea actualului sistem de alimentare cu apă de pe teritoriul localității Aghireșu Fabrici, administrat de Compania de Apă „Someș”. În total, pe teritoriul celor patru localități învecinate vor fi construiți peste 18.000 metri de rețele de distribuție a apei. În plus, pe traseul conductei vor fi amplasate rezervoare de înmagazinare, stații de pompare și stații de monitorizare a debitelor.

De asemenea, vor fi executate 215 branșamente și racorduri la locuințe. Conform devizului general, investiția Primăriei Aghireșu are o valoare totală de 10.105.771 lei. Durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza