Patronul CFR-ului, Neluțu Varga a plătit datoriile clubului către foștii jucători! ”Feroviarii” vor putea juca în Europa după ce restanțele de 3,5 milioane de euro au devenit istorie

by Christian Suciu

Campioana României, CFR Cluj, a reuşit să obțină licenţa pentru participarea în competiţiile internaţionale după ce finanțatorul echipei, Neluțu Varga a plătit toate datoriile în valoare de 3,5 milioane de euro către foștii jucători ai clubului clujean. Reprezentanții ardelenilor nu se mai tem de excluderea din cupele europene dar anunță că noile transferuri nu vor mai avea salarii de peste 40 de mii de euro.

Finanțatorul clubului a achitat datoriile importante ale clubului către jucători precum Marko Dugandzic, Giedrius Arlauskis sau Sergiu Buș după cum a afirmat acesta într-o intervenție pentru ProSport.

”Am plătit tot ce era de achitat. Nu mai sunt restanţe.” a anunțat Neluțu Varga pentru sursa citată.

Patronul clujenilor a avertizat totodată că era salariilor exorbitante pentru jucătorii alb-vișiniilor a apus iar clubul va adopta o politică mai riguroasă pentru a respecta fair-play-ul financiar.

”Nu mai există acele salarii care existau în trecut de 40 de mii de euro. Atunci când vin jucătorii, indiferent de unde vin şi de numele lor, respectăm fair play-ul financiar, care ne-a fost impus şi aici vorbim şi de contracte limite nu putem depăşi sume. Noua limită este de 15.550 de euro pe lună pentru nou veniți. Am intrat în normalitate și nu vom mai putea discuta despre sume astronomice.

Noi în paralel va trebui să creștem și veniturile. Nu poți face un club sustenabil doar reducând cheltuielile. Am rezolvat o problemă majoră pentru că era vorba de niște sume exorbitante şi aici s-a muncit mult. Probabil ca într-un an de zile vom ajunge la normalitate, dar trebuie să ne concentrăm pe creșterea veniturilor. Mă refer la creșterea de jucători, la sponsori precum și la veniturile făcute de departamentul marketing, la banii de la UEFA și bineînţeles de la spectatori.” a mai adăugat patronul CFR Cluj, Neluțu Varga conform informațiilor furnizate de Fanatik.

sursa: primasport.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza