Pas înainte pentru ”Muzeul Personalităților Clujene”! A fost semnată autorizația de construcție

by Christian Suciu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat în cursul acestei zile autorizația de construcție pentru Muzeul Personalităților Clujene, ce va fi realizat pe Strada Eroilor nr.17 din Cluj-Napoca. Valoarea lucrărilor pentru viitorul muzeu ce va cuprinde informații despre 400 de personalități ale culturii clujene se ridică la 1 milion de euro.

”Voi semna autorizația de construcție pentru realizarea Muzeului Personalităților Clujene, pe Strada Eroilor nr. 17.

Autorizația presupune o amenajare speciala a acestui spațiu care va fi o memorie vie a marilor personalități clujene. Acolo vom avea și prezentări în format digital a marilor personalități clujene dar în egala măsură, vom avea și de la Bartolomeu Anania, o biblie, vom avea poate și de la Dumitru Farcas, un taragot sau ceva din recuzita cu care marele artist al neamului romanesc ne-a încântat și evident de la multe alte personalități clujene. Va fi un loc în care ne vom prețui valorile, ne vom prețui clujenii si de asemenea va fi un moment în care ne vom putea gândi la viitor, ca fiecare sa lăsăm o urma în acest oraș, înspre binele locuitorilor minunați din Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc, la semnarea autorizației de construcție.

În ceea ce privește detaliile tehnice ale proiectului, muzeul se va întinde pe o suprafață de 100 mp și va întruni atât elemente specifice muzeelor clasice, cât și elemente digitale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza