UPDATE Zeci de părinți au protestat. Elevi de clasa 0, mutati de la scoala Ion Agarbiceanu, la Anghel Saligny. Director: “Am luat decizia spre binele educational”

by Oana Spiru

UPDATE: Zeci de părinți au protestat astăzi, 13 decembrie, împotriva acestei decizii, ce implică 8 dintre cele 12 clase pregătitoare ale școlii.

O parte din părinții copiilor înscrisi în clasele zero la Școala Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca s-au revoltat după ce directoarea școlii a anunțat că este nevoită să mute pe o perioadă determinată un număr de copiii la Colegiul Anghel Saligny. Părinții spun că este timp în plus pierdut până ajung cu elevii la Anghel Saligny, în timp ce directoarea explică că a luat această decizie tocmai pentru ca elevii să poată avea o educație bună, să participe toți la ore dimineața.

„Când s-au făcut înscrierile nu ni s-a spus ca s-ar putea sa ne mute. Dupa ce au început copiii școală ne-au organizat pe clase și au spus că există posibilitatea să mute o parte. Săptămâna aceasta am aflat că o parte din copiii de clasa 0 sunt mutați la Anghel Saligny. Fiind aglomerată școala s-au făcut ore de 35 de minute. Îl duc la 7 jumate și la 11 îl scot. Nu am mai auzit așa ceva. Este indadmisibil sa faci ore așa cu un copil de clasa 0”, ne-a povestit un părinte.

În același timp, directoarea susține că a avut o întâlnire în octombrie cu părinții pentru a dezbate acest subiect și majoritatea au înțeles situația.

„Avem clase care merg după-masa. Ne-am zbătut ca sa le oferim șansa de a învăța toți dimineața. Ni s-a oferit posibilitatea să primim niște corpuri, să poată veni toți dimineața, într-un program normal. Am fost de acord să ne ducem pe o perioadă determinată de timp la Anghel Saligny. M-am întâlnit cu părinți în octombrie și marea majoritate au înteles. Vreau ca elevii să poata avea o educație bună. Este în favoarea copiilor. Nu este un spațiu așa departe. Am luat decizia spre binele educational”, explică Prof. Paula Balica, directoarea Școlii Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca.

Totodată, aceasta susține că activitățile la clasele pregatitoare sunt mai scurte conform legii. În cadrul școlii pe care o conduce nu exista ora de 35, dar la clasa pregătitoare, clasa întâi și a doua, orele sunt de 40 de minute, pe perioadă determinată de timp.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ghinion pascupas 13/12/2021 - 17:07

Binele educațional interpune adjectivul e-du-ca-ți-o-nal, în contra agendei convenite diferit cu părinți ce nu reclamă doar uzul unor informații aparent înșelătoare, “de cumpararea unui produs dar primire altceva”, una zicem alta facem, coroborat cu o organizare tulbure de planuri confuze ?

Raspunde

Comenteaza