„Parfum de Cluj”. Clujenii sunt invitați să viziteze colecția de trandafiri a USAMV Cluj-Napoca

by admin

USAMV Cluj-Napoca organizează sâmbătă evenimentul „Parfum de Cluj”, dedicat iubitorilor de trandafiri. Aceștia sunt chemați să viziteze cele peste 300 de soiuri de trandafiri ai Stațiunii de Cercetare Horticolă din cartierul Gheorgheni, inclusiv cele 46 de soiuri create de-a lungul timpului de către specialiștii universității. 

Între orele 10:00-18:00, vizitatorii vor avea ocazia să admire trandafirii aflați în plină perioadă de înflorire, să primească sfaturi privind îngrijirea acestora de la specialiștii stațiunii și să facă fotografii. De asemenea, va fi amenajat și un stand de prezentare a produselor Makita.

În aceeași zi, tot la Stațiunea de Cercetare Horticolă, va avea loc și reuniunea membrilor Asociației „Amicii Rozelor” din România, înființată în anul 1990 și care este afiliată la Societatea Mondială de Roze (WRF). 

„Principalul scop al asociației este promovarea culturii trandafirului, iar agenda sa include în acest sens organizarea de conferințe și demonstrații practice, participarea la evenimente similare din UE și la Congrese WRF. De două ori pe an, asociația publică Revista Rosarium, prin intermediul căreia ajung la cei peste 600 de membri cunoștințe profesionale de interes”, precizează reprezentanții Stațiunii de Cercetare Horticolă USAMV Cluj-Napoca. 

Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se face pe la intrarea din str. Horticultorilor, nr. 5.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza