Parcul Etnografic din Cluj trece la programul de vară

by admin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei,anunță persoanele care doresc să treacă pragul secției în aer liber – Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” din Hoia că, începând de duminică, 26 martie 2023, odată cu trecerea la ora oficială de vară, programul de vizitare a obiectivului va fi modificat.

Astfel, cei care doresc să se bucure de zilele însorite de primăvară, într-un cadru încărcat de istorie și tradiție, o vor putea face de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, ultima intrare fiind la ora 17:00. În zilele de luni și marți parcul este închis.

În ceea ce privește secția centrală a muzeului, Palatul Reduta, de pe str. Memorandumului nr. 21, programul de vizitare rămâne neschimbat, respectiv de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, cu ultima intrare la ora 17:00.

Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre cele mai frumoase din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, expunând spre vizitare peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. 

Obiectivele sunt împărţite în două sectoare principale, respectiv instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti și tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Parcul Etnografic din Cluj trece la programul de vară – Revista Presei 23/03/2023 - 11:08

[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]

Raspunde

Comenteaza