(P) Specialiștii de la ALEGO îți prezintă trei sobe performante pe lemne

by admin

Te afli într-un impas și nu știi ce variantă de încălzire este cea mai potrivită pentru locuința ta sau poate ai nevoie să te limitezi la un buget anume iar un șemineu pe lemne este prea costisitor sau prea mult pentru nevoile tale? Profesioniștii în materie de soluții de încălzire alternativă de la ALEGO îți oferă soluția care să te scape de griji: soba pe lemne de calitate superioară!

Sobele din gama noastră, confecționate din fontă sau placate cu teracotă sunt extrem de fiabile, au un design minimalist și se pot compara chiar și cu capacitatea de încălzire a unui șemineu tradițional. Pe lângă funcționalitate și siguranță, noile sobe punctează mai ales la capitolul design, bucurându-se de un aspect general deosebit, în linii moderne sau note rustice, gata să livreze randament la cel mai înalt nivel.

În acest articol, am ales să vă facem cunoștință cu unele dintre cele mai populare sobe pe lemne rustice din oferta noastră, care pot fi dotate și cu burlane evacuare fum de cea mai înaltă calitate, alături de cele mai importante avantaje și particularități ale fiecărui model în parte, totul pentru ca tu să fii perfect informat înainte de a te decide pentru achiziționarea unei astfel de soluții de încălzire a casei, cabanei sau locuinței tale de vacanță.

Soba K10

Primul model din această scurtă listă este reprezentat de o sobă din fontă cu putere foarte mare, dotată cu reglaj automat de admisie care reduce consumul de lemne cu până la 30 %, capabilă să-și regleze automat aerul care pătrunde în camera de ardere, în funcție de temperatura din încăpere. K10 este soba care îmbină perfect designul modern redat prin decorațiile speciale sub formă de arcade frontale transversale, cu utilizarea tradițională a fontei pentru o acumulare superioară a căldurii. Racordarea la coșul de fum se poate realiza atât în partea de sus, cât și în partea din spate a sobei, după preferințe. Și pentru că nimic nu se compară cu mâncarea gătită la focul domol al sobei pe lemne, aceasta poate fi dotată în partea superioară cu o plită sau cu un set de plite suplimentar, atunci când racordarea se face prin spatele sobei.

Soba K7

Este unul dintre cele mai compacte modele din gama ALEGO. Cu un consum mic de lemne,  și având un design minimalist, soba este capabilă să dezvolte o putere de 7kw, putând fi amplasată practic oriunde, datorită dimensiunilor reduse și a gabaritului scăzut. Soba este este dotată cu deflector, mâner detașabil, reglaj de aer și posibilitate de racordare pe partea din spate. Este prevăzută cu picioare de susținere, iar diametrul de evacuare de 130mm, reprezintă un avantaj, putând fi racordată la coșuri de fum mici dimensionate, chiar și pe cele deja existente, de la o sobă mai veche. Acest model de sobă va imprima eleganță deosebită, oricărei cabane sau case de vacanța, instalarea ei putând fi făcută într-un timp foarte scurt și cu mare ușurință de către meseriașii ALEGO.

Soba K9

Pentru finalul acestei scurte prezentări, am păstrat modelul K9 care este cea mai populară sobă din fontă de pe piață. Cu o putere foarte mare, de 13KW, soba este fabricată complet din fontă de înaltă calitate, având pereți dubli, putând astfel să încălzească suprafețe mari de până la 120 mp. Ea îmbină fericit motivele tradiționale cu tehnologia modernă de fabricare, în timp ce formele sale rotunjite, oferă un plus de eleganță căminului. Pereții dubli au grosimea de 80 mm, crescând astfel durabilitatea, dar și greutatea sobei (aceasta ajungând la 160 kg). Designul special permite o vizibilitate ideală a focului din orice unghi al încăperii, datorită celor doua sticle adiționale plasate pe partea laterală. Grație cererii mari și popularității de care se bucură, K9 este disponibilă în diferite configurări: varianta cu ventilator, cu reglaj automat al admisiei de aer, varianta decorată sau varianta pe apă (tip centrală cu distribuție a agentului termic prin calorifere).

Așadar, o sobă pe lemne păstrează aspectul unui șemineu, dar îi oferă și o notă rustică este mai compactă, mai ieftină, mai ușor de amplasat în locuință și este deosebit de rezistentă în timp. Dacă ești interesat de una dintre sobele din oferta ALEGO, prezentate mai sus sau îți dorești să descoperi gama completă de sobe din portofoliul nostru sau poate ești în căutarea unui semineu prahova sau în oricare altă parte a țării, interesat de soluții alternative, produse și accesorii din universul termic, atunci specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu cele mai utile sfaturi și informații, astfel încât decizia ta să fie cea mai înțeleaptă pentru căminul și familia ta!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza