(P) Ce ondulator de păr ar trebui să aleg? Sfaturi pentru a-l cumpăra pe cel mai bun

by Cristina Mihaila

O coafură simplă care arată foarte bine este coafura cu valuri ușoare, bucle definite sau bucle moi care dau un aspect mai delicat feței. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un ondulator păr bun. Dar cum îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine părului tău și nevoilor tale?

Tipuri de ondulator păr

Să aruncăm o privire asupra principalelor tipuri de ondulatoare păr. Alegerea depinde de tipul de bucle sau valuri pe care vrei să le creezi.

Ondulator păr spiralat: are o formă spiralată de-a lungul căreia este așezat părul, spirala servește drept ghid și facilitează utilizarea. Se folosește pentru a crea bucle curate.

Ondulator păr cu bile sau sfere: facilitează înfășurarea șuvițelor. Se folosește pentru a crea bucle ordonate, deoarece fiecare răsucire a șuviței este la aceeași distanță.

Ondulator păr triplu sau cu trei tuburi: echipat cu trei tuburi de-a lungul cărora trebuie să se înfășoare părul pentru a obține un aspect ondulat (există și o versiune cu cinci tuburi). Este folosit pentru a crea valuri în păr.

Ondulator păr cilindric: Ondulatorul are o formă cilindrică. Este folosit pentru a face bucle mari și păr ondulat.

Ondulator păr conic: creează bucle mai largi în partea de sus și mai înguste în partea de jos.

Ondulator păr îngust: are aceleași caracteristici ca și ondulatorul conic, dar diametrul este mai mic, astfel încât buclele sunt mai strânse.

Ondulator păr cu diametru mare: folosit pentru a crea bucle mari sau păr ondulat.

Ondulator păr cu diametru mic: folosit pentru a crea bucle strânse, un stil afro. Este perfect pentru cei cu părul scurt.

Ondulator de păr automat: este foarte ușor de utilizat: nu este nevoie să ondulezi șuvița, deoarece ondulatorul aspiră automat părul, îl ondulează și apoi eliberează bucla. Creează bucle de mărime medie și poate fi folosit doar pe părul lung sau mediu (nu și pe părul scurt).

Cum să alegi un ondulator păr

Să vedem care sunt aspectele fundamentale de care trebuie să ținem cont și pe care trebuie să le verificăm înainte de a trece la alegere și achiziție.

  • Mâner ergonomic

În primul rând, este foarte important să testezi mânerul produselor de pe piață: un mâner prea lat, unghiular sau neted nu îți va permite să prinzi corect ondulatorul, ceea ce va face dificilă crearea buclei perfecte. Așadar, alege produse cu un mâner ergonomic, antiderapant, astfel încât să poți mânui ondulatorul în siguranță și să creezi bucle perfecte în doar câteva minute.

  • Tip de placă

În acest caz, este esențial să optezi pentru ondulator cu plăci ceramice. Plăcile ceramice nu deteriorează părul și încălzesc mai puțin și mai uniform decât plăcile convenționale, garantând un rezultat optim care nu deteriorează structura părului nostru.

  • Controlul temperaturii

Chiar și puterea ondulatorului este foarte importantă pentru a-l alege pe cel mai bun pentru coafura noastră. Pe piață poți găsi multe ondulatoare la prețuri mici: acestea se încălzesc de obicei la o temperatură fixă, ceea ce crește riscul de a ne deteriora părul.

Prin urmare, este o idee bună să investești puțin mai mult în achiziționarea unui ondulator păr cu temperatură reglabilă, la fel cum ar trebui să faci și cu o placă de păr. Un ondulator bun ar trebui să fie reglabil între 160 și 230 de grade, în funcție de tipul de păr.

Cum să alegi temperatura? Dacă părul tău este fin și fragil, cea mai mică temperatură va fi cea mai potrivită (de exemplu, 160 de grade), pe de altă parte, dacă părul tău este foarte gros și corpolent, poți crește temperatura (de exemplu, până la 200/230 de grade) pentru a obține cel mai potrivit rezultat pentru nevoile tale de coafare.

Controlul căldurii este un aliat de nădejde chiar și în cazul în care vrei să faci mici retușuri din mers: pentru a retușa câteva șuvițe, nu este nevoie să încălzești ondulatorul la putere maximă, ci doar să îl menții la căldură minimă pentru a-ți reîmprospăta look-ul.

  • Diametru

Un alt punct esențial în alegerea ondulatorului potrivit pentru tine este diametrul aparatului. Ondulatoarele cu diametru mic îți permit să creezi bucle strânse și dense, în timp ce cele cu diametru mare creează valuri largi și moi.

Sfaturi utile pentru utilizarea unui ondulator păr

Iată trei sfaturi pentru a crea bucle de vis cu încredere.

Reține întotdeauna că înainte de a trece la crearea buclelor cu ondulatorul, părul trebuie să fie complet uscat, pentru a preveni ca acesta să se ardă la propriu din cauza căldurii plăcilor.

În plus, este foarte important să îți protejezi părul cu un spray de protecție special pentru ondulatoare, de preferință cu semințe de in, care poate forma un strat pe păr care îl protejează de căldură, menținându-i în același timp structura elastică.

În cele din urmă, ai grijă să nu te arzi! Știa că există mănuși speciale care îți permit să îți manipulezi părul cu grijă în jurul ondulatoarelor? Ondulația părului până la vârfuri nu mai este o problemă cu această metodă. Multe ondulatoare conțin deja mănuși în ambalaj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Elena 28/08/2023 - 16:10

Fierul meu de ondulat are 10 ani vechime și scoate și ondulează, deși mă coafez foarte rar. Mănușile sunt grozave pentru că nu îți ard mâinile

Raspunde

Comenteaza