Ofensiva rusă asupra Donbasului pe punctul de a începe. Zelenski îi asigură pe ucraineni că pot face față atacului

by Christian Suciu

Președintele Zelenski i-a anunțat pe cetățenii ucraineni că Rusia va lansa o operațiune la scară largă în regiunea Donbas, noua lor strategie fiind cea de a cuceri regiunile importante ale Ucrainei. Liderul ucrainean i-a asigurat însă pe cetățeni de faptul că armata ucraineană va putea face față atacului rusesc

” Nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra. Ne vom apăra singuri. Vom lupta. Nu renunțăm la nimic ucrainian, și nu avem nevoie de ce nu este al nostru. Și le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri, tuturor orașelor noastre eroice din Donbas, Mariupol, dar și orașelor din regiunea Harkov care rezistă, apărând soarta întregului stat, respingând forțele invadatorilor.” a transmis acesta pe pagina oficală de facebook.

În a 54-a zi de război armata rusă a inițiat un atac masiv asupra Donbas și Luhansk însă timpul scurt avut la dispoziție de armata rusă pentru a se organiza poate fi o cazuă a unui nou eșec potrivit comunicatului emis de Institutul pentru Studiul Războiului:

”Forțele ruse pot câștiga teren prin concentrarea puternică a artileriei și printr-o copleșire numerică. Cu toate acestea, este puțin probabil ca operațiunile rusești să aibă un succes cu mult mai mare decât ofensivele majore anterioare din jurul Kievului. Este puțin probabil ca Armata Rusă să fi abordat cauzele fundamentale ale problemelor sale operaționale de care s-a împiedicat în ofensivele anterioare – coordonarea slabă, incapacitatea de a conduce operațiuni offroad și moralul scăzut.” a comunicat ISW.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza