O zi la piscină sau la mare poate fi periculoasă pentru urechi. VEZI ce zice medicul

by admin

Otita este dureroasa si sacatitoare, iar daca nu o tratam corect poate avea consecinte neplacute pe termen lung. Concediul la mare sau orele in sir petrecute la piscina se pot termina uneori cu dureri.

Otita externă este foarte frecventă în sezonul cald, iar din acest motiv trebuie să fim foarte atenți.

Conform medicului de familie, Ioan Mureșan, în cazul otitei externe, dacă există febră peste 38 și durerile persista mai mult de 3 zile pacientul trebuie să se prezinte la medic pentru tratament.

„Dacă intrăm cu capul pe sub apa nu otita externă e problema, ci apa care intră pe nas. Apa care intră pe nas merge prin trompa lui Eustachio la urechea medie. În general ca și simptome resimțim durere intensă, deranjantă, care cedează greu la calmantele obișnuite. De asemenea, pot să apară scurgeri care pot să fie dinspre ureche spre nas, sau să fie dinspre ureche prin conductul auditiv extern afară. Un at semn important pentru pacienți este hipacuzia. Acesta poate fi un semn și pentru otita externă. Cerumenul se elimină în mod fiziologic. Dacă stai mult cu capul sub apă riști să adune o cantitate mai mare prin faptul că se umflă și se înfundă conductul auditiv extern”, spune dr. Ioan Mureșan.

Cea mai bună metodă de prevenție în acest sens, care se aplică și în România din 2017, este vaccinul prevenar.

foto: drdenissecretu.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza