O nouă instalaţie de sterilizare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

by admin

O nouă instalație de sterilizare cu abur, în valoare de aproape 400.000 lei va fi donată Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Instalația va deservi Secțiile Clinice Obstetrică-Ginecologie I și Neonatologie I.

Donaţia vine din partea De’Longhi România şi urmează să înlocuiască vechiul mod de sterilizare a instrumentarului pentru cele două secții. Dacă până acum procedeul presupunea transportul aburului de la centrala termică printr-un sistem de conducte vechi, care produceau pierderi mari, acum instalarea noului echipament în clădire va reduce semnificativ costurile pentru sterilizare și va face întreg procesul mai eficient.

“Anual, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I tratează aproape 5000 de paciente, în timp ce în Secția Clinică Neonatologie I se nasc peste 2000 de copii. Fluxul mare de pacienți înseamnă o presiune sporită asupra condițiilor igienico-sanitare. Donația celor de la De’Longhi va contribui la siguranța pacienților noștri. Mulțumim pentru ajutorul generos. Cu siguranță, împreună suntem puternici!”, a declarat conducerea spitalului într-o postare pe facebook.

Tot astăzi, o instalație de sterilizare cu plasmă (pentru sterilizare la temperatură joasă), în valoare de aproape 300.000 lei și achiziționată din veniturile proprii ale spitalului, a fost livrată Secției Clinice Chirurgie Generală I.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza