O mână de ajutor celor aflați în suferință. Casa de oaspeți Sfântul Ilie, locul în care aparținătorii bolnavilor sunt primiți cu brațele deschise

by Oana Spiru

Lipsa paturilor de la ATI a creat o mare problemă pentru români. Migrația pacienților dintr-un județ în altul în căutarea unui loc liber, care să le permită supraviețuirea, i-a pus în dificultate și pe aparținători. Pentru a fi aproape de cei dragi, oamenii sunt nevoiți să se mute în orașele unde cei în suferință gasesc loc pentru tratament. La Cluj-Napoca, Parohia Ortodoxă Sfânta Treime, le-a sărit de 2 ani în ajutor aparținătorilor oferindu-le gratuit spații de cazare.

Astăzi, 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Parohia Ortodoxă Sfânta Treime din Cluj-Napoca l-a sărbătorit pe ocrotitorul Casei de oaspeți „Sfântul Ilie”.

„Am observat dimineața venind spre biserică de multe ori mașini cu număr de înmatriculare din alte părți ale țării și pe lângă acestea se vedeau persoanele care au dormit în mașină. Am constat că este o nevoie de a-i primi și găzdui pe cei care vin la Spitalele din Cluj-Napoca”, spune Pr. paroh Cristian Baciu.

Casa de oaspeți, care funcționează de aproape 2 ani într-un imobil nou are o capacitate de cazare de 12 locuri, în camere cu băi proprii și beneficiează de toate condițiile de confort și de igienă. Persoanele care doresc pot servi masa de prânz la cantina socială a parohiei. Până acum au primit găzduire aici 470 de persoane din aproape întreaga țară: Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Hunedoara, Târgu Jiu ș.a.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza