O adevărată problemă când vine vorba de vaccinarea elevilor. Marinela Marc: „Sub 10% din părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii”

by Oana Spiru

Foarte puţini părinţi ai elevilor clujeni de peste 12 ani, care sunt eligibili pentru vaccinarea anti-covid, şi-au dat acordul pentru imunizarea copiilor în şcoală.

Marinela Marc, Inspectorul Școlar al județului Cluj, a declarat în cadrul emisiunii Servus Cluj faptul că mai puțin de 10% din părinții clujeni și-au dat acordul pentru vaccinarea minorilor.

„23% din copiii de peste 12 ani din județul Cluj sunt vaccinați. Cei mai mulți dintre ei sunt adoleșcenți care au 17-18 ani și care s-au vaccinat pentru a merge la concerte, festivaluri sau pentru a putea călătorii pe parcursul verii. Din păcate avem o adevărată problemă când vine vorba de vaccinarea elevilor. Un procent de sub 10% din părinți și-au manifestat dorința de a-și vaccina copiii.”, declară Marinela Marc, Inspectorul Școlar al județului Cluj.

Totodată, aceasta a declarat că sunt de trei ori mai mulți copii infectați decât cadre didactice și personal auxiliar.

„Noi am încercat să-i convingem pe părinți să își vaccineze copilul. Mulți sunt asimptomatici și merg la părinți și bunici fără să realizeze că poartă virusul”, mai spune Mariela Marc.

În prezent, în jur de 13.000 de elevi şi preşcolari, precum şi 4.400 de angajaţi din învăţământ, sunt confirmaţi cu coronavirus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza