Numărul înscrierilor la BAC, în scădere continuă de mai bine de doi ani. Ministrul Cîmpeanu, îngrijorat de scăderea constantă

by Christian Suciu

În sesiunea Iunie-Iulie totalul elevilor înscriși pentru a susține examenul de Bacalaureat este de aproximativ 126 de mii de persoane, un total vizibil inferior celui din anul precedent, în care nu mai puțin de 133 de mii de absolvenți au luat parte la probele scrise și orale. Chiar și numărul persoanelor înscrise acum un an este mai mic față de cel de acum 2 ani, când 155 de mii de persoane s-au înscris pentru a susține examenul.

Trendul descendent în ce privește participarea la Examenul Național de bacalaureat a devenit îngrijorare semnificative în special pentru Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu ce a povestit printr-o intervenție pentru postul Euronews, cum s-a ajuns la numărul de înscrieri actual în decurs de numai 2 ani.

”Avem puțin peste 126.000 de candidați înscriși anul acesta. Anul trecut am avut peste 133.000 de candidați, în anul 2020 am avut peste 155. 000 de candidați. Este îngrijorător acest trend descrescător din două motive: motivele ce țin de demografie sunt cât se poate de clare, dar îngrijorarea pe care mi-am exprimat-o de mult timp cu privire la efectele perioadei de criză sanitară, din păcate, se confirmă. Aș vrea să precizez faptul că până în anul 2012 aveam în fiecare an peste 200.000 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat iar acum avem puțin peste 126.000. În anul 2008 am avut un vârf de peste 225.000 de elevi înscriși la Bac.” a transmis Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza