Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus crește de la o zi la alta. Vezi câte cazuri au fost confirmate în România

by admin

Numărul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus COVID-19 crește de la o zi la alta. Miercuri au fost confirmate alte 18 cazuri, la sfârșitul zilei numărul total al celor infectați în țara noastră ajungând la 47.

Cel de al 31-lea caz de îmbolnăvire cu COVID-19 a fost anunțat miercuri dimineața. Era vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iași, care s-a întors săptămâna trecută din Veneția. După prânz au fost confirmate alte cinci cazuri: un polițist de frontieră din Iași, întors dintr-o misiune de serviciu din Varșovia și aflat în autoizolare din 9 martie; trei bărbați din București (unul contact direct al pacientului internat la Spitalul Gerota și unul care a călătorit în Israel la sfârșitul lunii februarie) și o femeie din Covasna.

Spre seară numărul confirmărilor a crescut alarmant. Au fost diagnosticați un bucureștean de 47 de ani, internat la Spitalul Victor Babeș și care prezenta simptome din data de 6 martie, și o femeie de 54 de ani, contact direct al pacientului de la Spitalul Gerota și un bărbat de 52 de ani din Constanța, care a declarat că nu a călătorit recent și nu a avut contact cu nicio persoană infectată.

Au apărut noi cazuri și în partea de vest a țării. Infecția cu coronavirus a fost confirmată în cazul a cinci bărbați veniți din Italia la începutul acestei săptămâni și care au fost carantinaţi în Arad imediat de la sosire. De asemenea, a fost diagnostica un tânăr de 20 de ani din Iaşi care a venit marţi din Italia şi care a intrat în carantină la Satu Mare. 

Ultimele două cazuri confirmate miercuri noaptea. Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel şi care s-a întors în România în data de 29 februarie. Ultimul caz este cel al unui bărbat de 48 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, care este un contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza