Număr verde de telefon pentru elevii și părinții care vor să afle cum începe școala

by admin

Elevii, studenții și părinții care vor să afle informații despre începerea noului an școlar au la dispoziție o linie Telverde, deschisă de Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, instituțiile de învățământ vor primi consultanță privind accesarea fondurilor europene destinate achiziției de tablete ori de alte echipamente electronice necesare procesului de învățământ. 

La numărul 0800.672.031 elevii, studenții și părinții pot obţine informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

O altă linie Telverde, 0800.672.032, va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, care au nevoie de consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Ministerul precizează că ordonanţa reglementează modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line și achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a mai lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public.

Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza