Noua tulpină a SARS-CoV-2 a fost identificată și în România

by admin

Noua tulpină a SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie, a fost confirmată și în România. Potrivit Ministerului Sănătății, tulpina a fost identificată la o tânără în vârstă de 27 de ani, din Giurgiu, care s-a prezentat duminică la camera de gardă a Institutului „Matei Balș”.

Pacientei i-au fost recoltate mai multe probe, iar analizele au confirmat astăzi că este vorba de o infectare cu această nouă tulpină. „I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat, pentru Mediafax, medicul Cătălin Apostolescu.

Conform Ministerului Sănătății, „tânăra este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”.

Ministerul subliniază că, având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza