Noile vouchere din programul rabla electrocasnice rămân la aceeași valoare însă valabilitatea se reduce

by Christian Suciu

Modificările pentru programul ”Rabla electrocasnice” au fost recent publicate în Monitorul Oficial iar printre schimbări se numără inclusiv perioada de valabilitate care va fi de 7 zile de la data publicării listei cu persoanele aprobate față de termenul vechi de 15 zile.

Finanțarea sub forma voucherelor se va acorda în felul următor:

  • 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator, avand cel putin noua clasa energetica C
  • 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica
  • 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E
  • 400 de lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an
  • 500 de lei pentru laptopuri
  • 300 de lei pentru tablete.

De asemenea printre schibările suferite de program se numără eliminarea televizoarelor ce nu vor mai fi incluse în program conform Ministrului Mediului Tanczos Barna:

”În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete, fără televizoare în 2022… Aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare în a treia etapă. Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut. Cei care şi-au creat cont de utilizator nu trebuie să se mai înscrie încă o dată. Pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru acest tipuri de echipamente electrocasnice. Anul acesta vom avea un buget majorat cu 25 de milioane de lei. În total, bugetul pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Anul acesta, prima sesiune începe pe 17 iunie, la ora 10:00.” a transmis Ministrul Barna în privința noului program.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza