Noi transplanturi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Doi bărbați au primit șansa la o viață normală

by admin

Un nou transplant renal a avut loc la Institutul Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Rinichii au fost prelevați de la un pacient aflat în moarte cerebrală, internat la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș și a cărui familie a fost de acord să îi doneze organele.

„La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş s-a realizat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a găsit puterea de a spune DA pentru donarea de organe şi ţesuturi. Acest gest este dovada supremă a bunătăţii şi generozităţii. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect pentru gestul făcut, gest care a schimbat în bine viaţa a 5 oameni necunoscuţi.

În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general a personalului din secţiile ATI. Este cea de-a doua acţiune de coordonare transplant realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş în această lună. Apreciem efortul echipei de coordonare a spitalului mureşan, formată din Dr. Mihai Morariu – kdp, As. Dorina Boca – coordonator transplant, Dr. Oana Pitea – coordonator regional, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant”, au transmis pe rețelele de socializare reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Organele prelevate au salvat viețile mai multor pacienți din întreaga țară.

„Pentru intervenţiile de prelevare a organelor (ficat, rinichi) şi ţesuturi (cornee), la Tg. Mureş au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Luminiţa Stoica, Dr. Gheorghe Potlog, as.Marian Păun), ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca (Dr. Dan Pop, Dr. Marin Visterniceanu, Dr. Raluca Ţabrea) şi  Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti (Dr. Ioana Manole). Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor din Bucureşti şi Cluj Napoca. 

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinc Fundeni, viaţa unui pacient de 43 de ani a fost salvată prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa condusă de Prof. Dr. Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI (Dr. Mihai Popesccu, Dr. Mihai Simionescu). 

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, echipele de chirurgi conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Liviu Constantin au încheiat cu succes intervenţiile de transplant renal pentru 2 pacienţi, de 55 de ani şi de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 8 ani în dializă. 

Alţi 2 români îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee, realizate la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti”, au mai scris reprezentanții ANT.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza