Clujul, la un pas de carantină!Este posibil ca în foarte scurt timp să ajungem la o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori. VEZI Noile restricții

by admin

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat noi restricții pentru județul Cluj, în condițiile prelungirii stării de alertă și a numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19. Astfel, CJSU a hotărât interzicerea tuturor evenimentelor private. 

„Ne ajută prevederile care anulează evenimentele private, care au generat mare parte din cazurile de la nivelul județului Cluj. Lucrările sunt clare. Se anulează orice tip de eveniment privat, în spațiu închis sau deschis. Să nu căutăm tertipuri, pentru că nu va fi bine pentru cei care o fac”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

CJSU a decis că masca de protecție va fi obligatorie toate spațiile publice deschise în trei localități din județ. Este vorba de municipiul Gherla și de localitățile Sic și Câțcău, unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Datorită ratei ridicate de incidență, în aceste localități este interzisă și activitatea în interior a cinematografelor, barurilor, restaurantelor sau cafenelelor, pe o perioadă de 14 zile.

În restul localităților din județ, cinematografele, restaurantele ori cafenelele pot rămâne deschise în interior, dar la numai 30% din capacitate. De asemenea, orarul de funcționare a fost limitat pentru intervalul 6:00- 23:00.

Situația este una mai mult decât ingrijoratoare, alarmantă chiar. Aceste măsuri sunt absolut necesare, mai ales că au fost stabilite la nivel național, de către guvern. Este posibil ca în foarte scurt timp să ajungem și în Cluj-Napoca la o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Asta înseamnă că vom adopta un nou set de măsuri și putem lua în calcul inclusiv carantinarea municipiului, ținând cont de anumiți factori”, a mai declarat prefectul Mircea Abrudean la finalul ședinței CJSU.

În acest moment, în Cluj-Napoca incidența cazurilor de COVID-13 este de 2,18 cazuri la mia de locuitori.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza