Noi pași în proiectul de edificare a pasajului rutier din zona Parcului Tetarom din Jucu

by admin

Se fac noi pași în proiectul proiectul de edificare a pasajului rutier din zona Parcului Industrial Tetarom III din Jucu. Consiliul Județean Cluj a deschis ofertele depuse în vederea achiziționării serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate (S.F.) aferent construirii pasajului de legătură dintre DN 1C și DJ 109D, în zona parcului industrial.

„Ne aflăm în acest moment în procedura de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației de proiectare, fapt care ne aduce cu un pas mai aproape de materializarea acestui important proiect de infrastructură asumat de Consiliul Județean Cluj. După declararea câștigătorului și emiterea ordinului de începere, firma de proiectare câștigătoare va avea la dispoziție doar 4 luni pentru predarea documentațiilor. Este, așadar, un contract cu un termen de finalizare foarte strict, deoarece ne dorim să reușim ca, în chiar cursul acestui an, să accesăm fondurile europene nerambursabile alocate dezvoltării infrastructurii rutiere aferente anului 2022”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Astfel, conform contractului de servicii, S.F.-ul va trebui să conțină o serie de documentații tehnico-economice, precum: studiul topografic și geotehnic, studiul de trafic și cel privind siguranța circulației, analiza cost-beneficiu, respectiv toate documentele tehnice necesare obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor de construire. Pentru finanțarea etapei de proiectare, Consiliul Județean Cluj a alocat din bugetul propriu suma de 300.000 de lei.

Amintim faptul că în cursul lunii noiembrie 2021, Consiliul Județean Cluj a aprobat asocierea cu Primăria comunei Jucu pentru realizarea acestui pasaj rutier peste calea ferată, extrem de necesar în vederea îmbunătățirii condițiilor și timpilor de acces înspre și dinspre Parcul Industrial Tetarom III. Totodată, dorința forului administrativ județean este aceea ca, prin edificarea acestui obiectiv de infrastructură, să se fluidizeze traficul în acea zonă extrem de circulată, cu impact imediat în reducerea semnificativă a numărului de accidente rutiere.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza