Noi microbuze electrice pentru transportul elevilor clujeni!

by Christian Suciu

 Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Entitatea finanțatoare va proceda și ea la semnarea documentului, în perioada imediat următoare. Noile microbuze se vor adăuga celor 34 de microbuze pentru care Consiliul Județean a obținut finanțare PNRR, investiția totală fiind de aproximativ 7,3 milioane de euro.

”Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii școlare, dat fiind faptul că prin grija Consiliului Județean 59 de comune vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. În acest fel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți tinerii, inclusiv pentru cei din comunitățile cele mai îndepărtate. În plus, vom contribui, astfel, la reducerea absenteismului și a abandonului școlar.”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cele 25 de microbuze achiziționate vor avea o capacitate totală de 16+1 locuri și vor fi nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. Valoarea acestora se ridică la suma de 25 de milioane de lei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza