Noi măsuri de relaxare: se redeschid terasele, se reiau spectacolele în aer liber și scăpăm de declarațiile de călătorie

by admin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi noi măsuri de relaxare. Acestea vor intra în vigoare săptămâna viitoare, începând cu 1 iunie. Astfel, de luni, se vor redeschide terasele și se va putea merge la plajă, dar trebuie respectate anumite norme de siguranță.

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă”, a anunțat șeful statului.

De asemenea, începând cu 1 iunie se va putea organiza din nou spectacole în aer liber, cu participarea a maxim 500 de persoane. În plus, va fi reluat traficul internațional și vom putea circula în afara orașelor fără declarație pe propria răspundere. 

„Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a mai declarat președintele.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza