Noi dotări medicale pentru Spitalul Municipal Dej, finanțate de Consiliul Județean Cluj

by Oana Spiru

Spitalul Municipal Dej a primit echipamente medicale în valoare de 500.000 de lei.

„Consiliul Județean Cluj a finanțat achiziția a două echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Dej. Este vorba despre o linie completă de endoscopie de înaltă performanță și o masă de lucru destinată Laboratorului de Anatomie Patologică din cadrul unității sanitare”, transmite CJ Cluj.

Valoarea noilor dotări care au fost deja livrate, instalate și puse în funcțiune este de aproximativ 500.000 de lei, bani special alocați în acest scop din bugetul forului administrativ județean.

În ceea ce privește linia de endoscopie aflată în dotarea secției Gastroenterologie a Spitalului Municipal din Dej, aceasta cuprinde toate modulele necesare în diagnosticarea patologiei tubului digestiv, respectiv: colonoscop, gastroscop, videoprocesor cu sursă de lumină, monitor pentru vizualizarea imaginilor endoscopice, electrocauter cu argon plasmă, aspirator și pompă de apă. Noul aparat medical permite efectuarea explorărilor digestive superioare și inferioare, procedurile intervenționale minim invazive fiind mai sigure, precise și eficiente.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza