Noi decese provocate de COVID-19. Printre victime se numără și Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

by admin

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri dimineața decesul a 4 noi pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. Bilanțul total al victimelor a ajuns la 1.141 de decese. Printre victimele raportate astăzi se numără și ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Deces 1138 O femeie de 79 de ani din București. A fost confirmată cu COVID-19 pe 12 mai, decedând o săptămână mai târziu. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică, fibrilație atrială paroxistică. 

Deces 1139 O femeie de 74 de ani din județul Arad. A fost confirmată cu COVID-19 pe 8 mai. A decedat pe 19 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr.III. tiroidită autoimună.

Deces 1140 O femeie de 84 de ani din Dolj. A fost confirmată cu noul coronavirus pe 16 mai; a decedat trei zile mai târziu. Comorbidități: boală renală cronică stadiul V, insuficiență hepatică, obezitate, insuficiență cardiacă cronică stadiul IV NYHA, infarct miocardic antero-septal vechi, hipertensiune arterială primara gr.III,  diabet zaharat tip II.

Deces 1141 Un preot de 90 de ani din județul Suceava. Este vorba de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Ierarhul a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Aici a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. 

Medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, în care a fost utilizat şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. De asemenea, ierarhul a primit şi mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de COVID-19.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a încetat din viață miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, au anunțat reprezentanții BOR.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza