Ne așteaptă zile cu ploaie și vijelii

by admin

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până joi dimineața pentru regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și pentru zonele montane.

Potrivit informării meteo, în aceste regiuni vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, manifestându-se prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joipe arii restrânse vor depăși 35-40 l/mp.

De asemenea, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice vor fi mai frecvente şi mai intense, cu precădere pe parcursul zilei de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, când, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă înregistrate vor fi însemnate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza