Masca de protecție, obligatorie și în spațiile publice deschise din județul Cluj

by admin

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise din județul Cluj. Măsura a fost luată miercuri seara da Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și urmează a fi aplicată începând cu data de 8 august.

CJSU a decis că începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Masca de protecție ar urma să devină obligatorie și în târgurile și piețele din județ, după ce acestea vor fi identificate de către autoritățile locale. „De asemenea, unitățile administrativ-teritoriale vor identifica toate spațiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale, locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza lor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, în vederea introducerii obligativității purtării măștii în aceste zone, după consultarea DSP”, a mai transmis prefectul județului Cluj.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise din peste 20 de județe ale țării, după ce Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă când şi unde se pot aplica noile restricţii în perioada următoare. Până acum, masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

lulu 05/08/2020 - 21:36

ce miştooooooooooo!…..şi vată-n urechi, nuuuuuuuu?……neam de ananas!

Raspunde

Comenteaza