Mircea Abrudean a fost numit oficial secretar de stat adjunct al Guvernului. Atribuțiile sale au fost preluate de subprefectul Irina Munteanu

by admin

Mircea Abrudean s-a retras din funcția de prefect al județului Cluj dupa ce a fost numit secretar general adjunct al Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Deși Abrudean s-a luptat cu Tiberiu Horațiu Gorun și Tănase Stamule pentru funcția de secretar de stat, fostul prefect al Clujului părea să fie favorit la un moment dat. Mai multe organizații PNL din Ardeal l-au susținut pe Abrudean, dar Florin Cîțu l-a ales pe Goran.

Mircea Abrudean se va ocupa de prefecții din țară, de relația cu administrațiile publice locale, de partea de investiții.

Prima reacție a fostului prefect: “Este o decizie onorantă a premierului Cîțu. Îi mulțumesc pentru încredere, sigur a contat și experiența acumulată în ultimul an și două luni ca prefect al județului Cluj. Este o provocare, o oportunitate din punct de vedere al carierei, din punct de vedere politic. Sunt convins că voi face față rigorilor din administrația centrală, și voi face tot posibilul să sprijin proiectele Clujului din această poziție”, a declarat Mircea Abrudean pentru Ziua de Cluj.

Atribuțiile sale la Prefectura Cluj au fost preluate de către subprefectul Irina Munteanu. Viitorul prefect al Clujului va fi tânărul avocat Tasnádi Szilárd, din partea UDMR. Momentan, Tasnadi nu poate primi această funcție, decât în luna martie, când va împlini vârsta de 30 de ani necesară potrivit legii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza