Ministrul Sănătății vine cu primele propuneri pentru măsurile de relaxare după ce ocuparea ATI a scăzut cu 47%:” Acces fără certificat verde în mall-uri și restaurante, dar și renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber”!

by Christian Suciu

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila a participat astăzi în cadrul unei conferințe de presă în cadrul căreia acesta a oferit primele propuneri cu privire la măsurile de relaxare ce vor fi luate odată cu ieșirea din starea de alertă. Acesta s-a declarat mulțumit de scăderea gradului de ocupare a secțiilor ATi cu 47%, astfel că printre măsurile propuse se numără renunțarea la obligativitatea măștii în aer liber și a accesului în mall-uri și restaurante pe baza certificatului verde.

”Ridicăm certificatul pentru că transmisibilitatea a scăzut foarte mult, după cum ați observat. Colegii din instituțiile de sănătate publică și din minister au apreciat că este o măsură care poate fi utilă, în condițiile păstrării restricțiilor de capacitate și a purtării măștii.” a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Propunerile Ministrului Rafila

  • Accesul fără certificat Covid în centre comerciale, instituții publice, HoReCa.
  • Organizarea evenimentelor private cu un număr maxim de 200 de persoane
  • Masca va rămâne obligatorie doar în spațiile închise, cu recomandarea ca acesta să fie purtată în piețele publice aglomerate.
  • Capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport, piscine, fără restricții de oră va crește la 50% din totalitate
  • Măsura carantinării la intrarea în țară din țările cu risc epidemiologic ridicat rămâne valabilă
  • Barurile, cluburile de noapte și discotecile vor rămâne închise.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza