Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Un secretar de stat propus în locul său

by admin

În plină criză provocată de răspândirea COVID-19, România rămâne fără ministru al Sănătății. Victor Costache și-a anunțat joi dimineața demisia din funcție, demisie care i-a fost acceptată de premierul Ludovic Orban.

Deocamdată nu se cunosc motivele acestei decizii, dar declarațiile făcute de Victor Costache cu o zi înainte au stârnit nemulțumire. Acesta a spus într-un interviu că va începe testarea în masă a locuitorilor din București, dar ulterior a fost „corectat” de secretarul de stat Horațiu Moldovan, care a precizat că măsura se va aplica, treptat, și în alte orașe ale țării.

În locul lui Victor Costache, premierul Ludovic Orban l-a propus pe secretarul de stat Nelu Tătar.

„Am luat act de demisia ministrului Sănătății. Îi voi transmite președintelui decizia, pentru a se putea emite decretul de revocare. Aproximativ 5 luni Victor Costache a condus ministerului. Regret demisia, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare.

Îl voi propune președintelui pentru funcția de ministru al Sănătății pe domnul Nelu Tătaru. Nelu Tătaru se află la Suceava, l-am sunat și l-am informat”, a declarat premierul Victor Orban.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza