Ministrul Sănătății se așteaptă la un sezon gripal periculos însă continuă să recomande măsurile de până acum

by Christian Suciu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis că se așteaptă la un sezon gripal mai serios decât cel precedent și recomandă în continuare măsurile de protecție introduse în sistemul educațional la începutul anului. În viziunea acestuia nu neapărat numărul ridicat de infectări va fi cel mai important factor ci capacitatea spitalelor de a primi și trata persoanele infetctate.

”La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise.” anunță Minitrul Sănătății.

Acesta este convins că unul din factorii principali pentru care școlile au rămas deschise în timpul valurilor 5 și 6 a fost capacitatea sistemului medical de a primi și trata cazurile infectate, motiv pentru care acesta consideră că nu este nevoie să schimbe abordarea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza