Ministrul Sănătății încurajează testarea persoanelor cu simptome Covid la medicul de familie

by Christian Suciu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă persoanele care prezintă simptome ale infectării să apeleze la testarea prin intermediul medicului de familie pentru a reduce presiunea existentă la nivelul ambulanțelor și al Direcțiilor de Sănătate Publică.

”În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Creșterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi.” precizează ministrul Rafila.

În prezent, testarea pacienților la medicul de familie este gratuită în peste 4000 de cabinete iar medicii pot testa atât persoanele înscrise pe propriile liste dar și alte persoane ce prezintă simptome dacă în 48 de ore sunt eligibile și pentru testarea succesivă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza