Ministrul Sănătății dorește creșterea numărului de paturi pentru pacienții COVID-19 la Cluj. Oficialul va vizita miercuri mai multe spitale din Cluj-Napoca

by admin

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților confirmați cu COVID-19 în mai multe județe din țară. Se au în vedere în special marile centre medicale, inclusiv Cluj-Napoca, dar o decizie finală va fi luată după ce ministrul va evalua personal situația de la fața locului.

„La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru va vizita miercuri două spitale COVID din Cluj-Napoca. Ministrul va merge la  Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, după care va evalua Spitalul Municipal Clujana, unitate care a fost desemnată săptămâna trecută spital parțial pentru pacienții COVID-19.

Nelu Tătatru a mai declarat că are în vedere și suplimentarea personalului medical care lucrează în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Potrivit ministrului, a fost găsită modalitatea legală prin care cei 200 de rezidenți și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie și care nu au post să poată fi angajați în Spitalul de Urgență Gerota din București, după care să fie detașați în unitățile cu personal insuficient.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza