Ministrul Sănătății anunță când am putea reveni la o viață normală: în luna august

by admin

La sfârșitul acestei săptămâni autoritățile vor face o evaluare a măsurilor de relaxare luate pe 15 mai, a anunțat Ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a mai declarat că, cel mai probabil, vor fi luate noi măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea teraselor, cu respectarea distanțării fizice.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a explicat Nelu Tătaru pentru B1TV.

În cazul spațiilor deschise, nu mai există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru estimează că, dacă totul va decurge normal, în luna august ne-am putea întoarce la viața de dinainte de pandemie. „Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârșitul lunii iulie – începutul lui august să avem o viață cvasi-normală. În măsura în care respectăm aceste precauții, putem să ne permitem, în timp, și alte relaxări”, a spus în final Nelu Tătaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza