Ministrul Sănătății a confirmat: după 1 iunie începe testarea imunologică a populației

by admin

Ministrul Sănătății a confirmat faptul că, după 1 iunie, va începe la nivel național testarea imunologică a populației. Aceasta urmează să arate câți dintre cetățenii români s-au imunizat și prezintă anticorpi pentru noul coronavirus.

„După 1 iunie va începe testarea la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare. Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţ, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă.

Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a explicat Nelu Tătaru pentru Digi24.

Acest studiu de seroprevalență va fi realizat de Ministerul Sănătății, alături de Institutul Național de Sănătate Publică.

„Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţională de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ca în orice pandemie, fac acest studiu de seroprevalenţă. Facem un studiu care se face la trei luni, la şase luni, la nouă luni, în care facem evaluarea populaţiei României, evaluarea unei ţări la trecerea printr-o pandemie. Este un studiu pe care ni-l asumăm”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza