Ministrul Economiei, Florin Spătaru susține redeschiderea minelor

by Christian Suciu

Florin Spătaru a declarat în cadrul unei vizite de lucru la salina Slanic din Prahova că România are nevoie de o nouă strategie de exploatarea a resurselor minerale pentru a putea asigura independența economiei europen iar un prim pas în viziunea acestuia este redeschiderea mai multor mine din țară.

”În această criză a materiilor prime, România are această oportunitate, și aș spune chiar responsabilitate, de a asigura independența economiei europene și de a desfășura un proces de exploatare și redeschiderea unor mine, nu toate, desigur, ci acele mine care poate oferi materii prime critice. (…) Sper că vom face acest proces cât mai repede posibil.” a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Mai mult de atât, acesta a anunțat că vor fi făcute demersuri în parteneriat cu ANRRM în urma tratativelor cu unele companii din domeniu pentru a stabili o nouă strategie a resurselor minerale.

”Vom avea o strategie a resurselor minerale. Am avut o primă discuție ieri cu unele companii din domeniu, cu instituții de cercetare, cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), cu Ministerul Economiei și mă aștept ca în următoarele săptămâni să actualizăm strategia resurselor minerale. Vom veni cu norme de aplicare a Legii Minelor și vom intra în discuții serioase cu Comisia Europeană pentru valorificarea cât mai rapidă a acestor resurse minerale neenergetice.” a mai adăugat ministrul Spătaru.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

piftel 29/04/2022 - 11:39

Eheheii, ce bine era sa nu inchidem pe banda rulanta tot ce ne asigura o oarecare independenta energetica sau de oricare alt fel (agriculturala/industriala/militara/medicala/etc). Am vazut intr-un articol un top cu 15 tari care fac cele mai multe lucruri pentru a preveni schimbarile climatice si Romania era pe locul 12, Singapore pe 13 si Danemarca pe locul 1. (sarcasm) Adica le-am luat fata celor din Singapore! (/sarcasm) Vai de mama noastra…

Raspunde

Comenteaza