Ministrul Economiei a dezmințit acuzațiile referitoare la livrarea de arme către Ucraina de către România

by Christian Suciu

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a respins acuzațiile unor oficiali ruși potrivit cărora instituția pe care acesta o conduce ar fi livrat arme către Ucraina. Acesta a specificat că nu există un astfel de acord care să implice vânzarea de echipamente militare sau muniții produse în România.

”Sunt declarații ale unor oficiali de care nu am cunoștință. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că Ministerul Economiei nu are cunoștință de astfel de înțelegeri directe existente între companiile românești și companiile sau autoritățile ucrainene. Aceste declarații se referă la posibila livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, inexacte. Ministerul Economiei nu face parte din niciun astfel de acord care să implice echipamente sau muniții produse în România.” a transmis Ministrul Spătaru în cadrul unei conferințe de presă desfășurate Marți la Craiova.

Acuzațiile au fost susținute inclusiv de declarația Șefului de Stat Major al Federației Ruse, Valeri Gherasimov, potrivit căreia Polonia, România, SUA și Marea Britanie au un acord de livrare a armamentului către Ucraina.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza