Ministrul de Interne Lucian Bode anunță noi achiziții pentru IGSU

by Christian Suciu

Ministrul Lucian Bode a anunțat în cursul zilei de Joi achiziția a 12 camioane pirotehnice precum și 6 platforme aeriene elevatoare ce vor intra în folosința Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență (IGSU). Acesta a menționat importanța beneficiilor aduse de noile achiziții:

” Asemenea investiții în achiziționarea de echipamente de ultimă generație sunt cele mai benefice pentru cetățenii și comunitățile noastre. Beneficiile sunt uriașe și se traduc într-o protecție sporită în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacității de răspuns.” a anunțat Ministrul Bode în cadrul unei expoziții de prezentare a echipamentului la Pavilionul Romexpo din București.

Totodată, acesta a recunoscut eforturile Departamentului pentru Situații de Urgență în special în contextul gestionării situației de la granițe privind refugiații ucraineni:

” Felicit întreaga echipă de proiect, conducerea IGSU, conducerea DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) și pe toți cei care au contribuit la realizarea celor două proiecte de investiții prezentate astăzi. Confirmăm pe deplin acest profil astăzi: România este se află în fruntea statelor în ce privește sprijinul acordat Ucrainei, prin implicarea sa susținută în ceea ce reprezintă mai mare criză umanitară de după al Doilea Război Mondial.” a transmis Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza