Ministrul Dâncu va participa la dezvăluirea Monumentului Soldaților Români din Primul Război Mondial de la Bolzano

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Naționale va lua parte în cursul acestei zile la dezvelirea monumentului soldaților români din Primul Război Mondial, căzuți în orașul bolzano din Nordul Italiei. în urma evenimentului acesta se va întâlni cu omologul său italian Lorenzo Guerini.

Construcția monumentului a început în 2021 la inițiativa Ministerului Apărării Naționale prin Biroul Eroilor Naționali cu ajutor din partea Ministerului Apărării italian și al Comisariatului general de Onoare pentru cei Căzuți. Pentru construcția s-a folosit marmură monobloc și reprezintă într-un mod artistic crucea latină, iar în centrul acestuia se află un basorelief inscripționat cu un memento al anilor de război 1916-1919 precum și ”În memoria soldaților români căzuți la Bolzano-biroul Eroilor Naționali 2021”. Monumentul face parte dintr-o serie de proiecte demarate cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial, menite să îndemne către rememorarea sacrificiului depus de componenții armatei române atât pe plan autohton cât și extern, pe timpul evenimentului istoric.

sursa.agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

tudy 20/06/2022 - 16:36

Italia..iubirea acestuia…sa nu uitam de vacantele speciale cu Coldea in Toscana:::::: poate mai cumperi niste second-hand-uri de la armata italiana????si le bagi prin firma de consultanta a prietenului….Pt ce le faci rezervistilor DEMISIA PE LOC!

Raspunde
A și M 22/08/2022 - 04:37

„dezvăluirea monumentului” – hi-hi-hi (poate DEZVELIREA, nu-i așa…)

Raspunde

Comenteaza