Ministrul Dâncu reacționează la atacul cibernetic asupra site-ului MApN

by Christian Suciu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu a declarat că atacul cibernetic asupra site-ului MApN nu a vizat baze de date semnificative ci doar un site oficial ce ține de imaginea instituției și relațiile publice însă lipsit de baze de date ce țin de securitatea țării. În opinia ministrului atacul a fost unul simbolic, un mesaj de avertisment pentru instituție.

” Este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcţionează sau să îţi plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, aşa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul.” a declarat socialistul Vasile Dâncu.

Ministrul a mai subliniat, de asemenea, faptul că informaticienii MApN studiază originea atacului iar diviziile de cyber-securitate ale țării sunt mereu pregătite pentru asemenea atacuri inclusiv în situațiile de pace.

”Asemenea atacuri şi în perioade fără război există, dar noi suntem pregătiţi. Diviziile noastre de cyber-security sunt pregătite pentru asemenea atacuri. Nu am avut niciun atac major la baze de date sau la o instituţie importantă a României, în ultimii ani, care să fi avut şanse de succes, dar atacuri de genul acesta sunt şi din partea amatorilor, probabil şi sunt şi unele orchestrate instituţional, dar, din punctul nostru de vedere, în momentul acesta nu avem de unde să ştim.” a mai transmis Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza