Ministrul Dâncu își dorește ca Rusia să fie văzută drept un stat agresor și un pericol pentru securitate în Summit-ul de la Madrid

by Christian Suciu

Ministerul Apărării Naționale, Vasile Dâncu va cere în cadrul Summit-ului NATO de la Madrid ca Rusia să fie considerată un agresor capabil să pericliteze siguranța euro-atlantică precum și ca Alianța să își consolideze securitatea în zona Mării Negre.

”Cele mai importante lucruri pe care le cerem acolo este să considerăm Rusia drept un agresor, în acest moment, ceva care pune în pericol securitatea și siguranța euro-atlantică. Acesta este un lucru foarte important, considerând Marea Neagră ca zonă de pericol, este necesită o atenție deosebită din partea securității NATO, o prezență avansată și permanentă pe flancul estic al bazelor NATO, a „grupurilor de luptă”, sau ridicarea acestora la nivel de brigadă este una dintre opțiunile noastre care sunt luate în considerare în prezent. Și, desigur, elemente de apărare colectivă. pe flancul estic. Credem că există un „continuum” între Marea Baltică și Marea Neagră care ar trebui considerat ca de importanță egală. Nordul nu este mai important decât Sud, nici Sudul mai important decât Nord.” a declarat Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Acesta a fost mai fost întrebat dacă Turcia își va trimite de asemenea trupe la Centrul Național Comun de Pregătire de la Cincu iar ministrul a mărturisit că problema este încă în faza negocierilorînsă se așteaptă la un răspuns pozitiv.

” Desigur, participăm și la negocierile cu Franța, încercăm să oferim cele mai bune condiții, dar în final sperăm că va fi o decizie comună între Franța și Turcia ca armata turcă să participe la… ., pentru că avem relații foarte bune și cu Turcia, din punct de vedere militar și din punct de vedere politic. România și Turcia au relații foarte bune, relații economice foarte bune, deci sper că vom finaliza, să zicem, această colaborare.” a mai adăugat Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza