Ministrul Dâncu îndemn pentru protejarea Mării Negre: ” Nu putem să lăsăm Marea Neagră de izbeliște!”

by Christian Suciu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu a precizat în cadrul unei intervenții TV importanța Mării Negre ca obiectiv Strategic pentru flancul estic al NATO, subliniind importanța acestuia nu doar pentru România, ci pentru întregul continent, motiv pentru care apărarea colectivă a acestuia ar trebui să rămână un element vital al strategiei NATO.

” Flancul Estic este protejat dintr-o zonă sau alta, nu luăm în calcul aici chiar tot teritoriul Europei. Partea noastră de front estic este apărată şi din Spania, şi din alte zone din Europa. S-a trecut de la conceptul de securitate colectivă la conceptul de apărare colectivă.

Asta a spus-o şi premierul astăzi într-o altă formulă, dintr-o altă perspectivă, dar aceeaşi formulă, de fapt. Am trecut de la garanţiile de securitate în care spuneam avem articolul 5, ne apărăm, începem să lucrăm împreună, facem exerciţii, am început să dislocăm trupe, dar nu era un plan foarte clar în care fiecare centimetru aliat este apărat.” a declarat ministrul Apărării.

Cu atât mai mult acesta a evidențiat situația Mării Negre, în care regulile internaționale trebuie resppectate cu orice preț, fie și prin intermediul unei intervenții militare prin care acest lucru să fie asigurat.

”Acum marea bătălie va fi şi asta este bătălia României până la urmă pentru că ne interesează teritoriul nostru, dar nu este numai a noastră, m-am întâlnit cu alţi omologi de-ai mei care au venit la Mihail Kogălniceanu sau cu care ne-au întâlnit la Bruxelles sau în alte părţi şi am văzut tot mai multe ţări importante ale NATO sunt de părere cu România. Nu putem să lăsam Marea Neagră de izbelişte, fără să funcţioneze acolo regulile internaţionale. Nu putem lăsa să fie un lac rusesc.” a mai adăugat socio-democratul clujean, Vasile Dâncu.

sursa: news.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza