Ministrul Dâncu încrezător privind șansele scăzute ale unui război în Republica Moldova

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Vasile Dâncu nu crede în posibilitatea unui război în Republica Moldova după cum a declarat acesta la reuniunea Clubului Militar Național din București.

”Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă în jurul țării noastre când vine vorba de conflicte; în momentul de față vedem o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, conform analizei noastre, nu are șanse să se dezvolte. Desigur, Moldova în acest moment gestionează situația, ei verifică, trag un semnal de alarmă și monitorizează evoluțiile, dar noi nu vedem asta ca o problemă.” a declarat Vasile Dâncu.

Ministrul a fost de asemenea confruntat cu privire la declarațiile false potrivit cărora România ar intenționa să anexeze Republica Moldova însă acesta s-a arătat calm și a dezavuat propaganda rusească.

” Ne afectează doar în măsura în care devenim o cutie de rezonanță pentru propaganda Moscovei. Apoi ne afectează faptul că în mijlocul acestui război complex, ei caută în fiecare zi să ajungă i să afecteze opinia publică din zona care susține Ucraina. Nu vom fi afectați de încercări și cred că nu există nicio posibilitate de război în Moldova. Amintiți-vă, Moldova este neutră din punct de vedere militar și politic.” a declarat Ministrul Apărării, Vasile Dâncu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

A și M 28/04/2022 - 06:00

Șansa e un noroc. Halal noroc de război, fie el și „scăzut”! E vorba aici de PROBABILITATE (probabilitate de război). Nu de „șansă”! Apoi, probabilitatea nu e „scăzută”. E mică: mică probabilitate de război.

Raspunde

Comenteaza