Ministrul Cîmpeanu anunță creșterea salariilor prin noua lege a educației!

by Christian Suciu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că prin noua lege a învățământului costurile salariale vor crește cu un procent de 40% în timp ce costurile materiale vor crește cu 370%. Proiectul de lege vizează în special dezvoltarea resurselor umane după cum a transmis Ministrul Educației în cadrul inagugurării unei noi grădinițe în Capitală.

”Trebuie să fie o investiție minimă de 20% în cheltuieli materiale în raport cu salariile. Deci, am spus 1.800 lei cheltuieli materiale, față de 9.000 lei cheltuieli salariale, așa prevede noul proiect de lege. Momentan, raportul nu este de 1 la 5, ci este este de 1 la 12, și anume de 485 lei cheltuieli materiale la 6.386 lei cheltuieli salariale. Astfel, suntem nevoiți să sprijinim dezvoltarea resurselor umane, care sunt atât de importante, dar si dezvoltarea infrastructurii care este necesară.” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai reiterat faptul că sprijinirea funcționalității școlilor și a grădinițelor constituie o prioritate iar în fondurile alocate cheltuielilor materiale sunt prevăzute și utilități.

”Sunt și cheltuieli materiale pentru creșterea gradului de incluziune, sunt și cheltuieli de funcționare precum cheltuielile cu utilitățile, de exemplu, care au avut o creștere dramatică în ultima perioadă. În acest fel înțelegem să sprijinim funcționarea școlilor și grădinițele ca prioritate.” a mai adăugat Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

sursa.agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza