Ministrul Boloș va prezenta Comisiei Europene revendicările transportatorilor! Boloș:”Subvenții în valoare de 13 miliarde de euro din fonduri europene ar putea fi periclitate”

by Christian Suciu

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susține că decizia privind revendicările protestatarilor din domeniul transporturilor și al agriculturii aparține Comisiei Europene. Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții protestatarilor pentru a discuta posibile soluții însă acceptul Comisiei Europene este necesar pentru a nu pierde subvenții în valoare de 13 miliarde de euro, din fonduri europene.

” Așa cum am precizat și protestatarilor, zona aceasta de revendicări care ține de decizia Comisiei Europene, cu toate că noi înțelegem și suntem de acord trebuie prezentate Comisiei Europene pentru ca decizia să fie una care nu se întoarce împotriva dumnealor. Noi am precizat că orice  jalon și orice măsură care ține de angajamentele cu Comisia Europeană, chiar dacă, să zicem, mâine Guvernul României s-ar angaja și ar lua-o, ar însemna o întoarcere împotriva dumnealor. Pentru că suntem în situația în care Comisia Europeană are toate argumentele necesare pentru suspendarea fondurilor și măsurile care țin de fondurile europene. De aceea am socotit de cuviință să fim foarte prudenți în analiza acestor revendicări și să nu-i punem în dificultatea în care, spre exemplu, subvențiile prin plățile directe care se fac din fondurile europene în valoare de 13 miliarde de euro ar fi periclitate. ” a declarat Ministrul Marcel Boloș, potrivit Profit.ro.

Potrivit ministrului, revendicările transportatorilor vor fi prezentate printr-un memorandum Comisiei Europene în vederea luării unei decizii.

Printre revendicările protestatarilor se numără plafonarea RCA-ului, în regim de urgență, la 5.000 de lei pentru B 0 precum și modificarea OUG 43/1997 în ce privește masele și dimensiunile admise în conformitate cu Regulamentul European 1100/2008 referitor la controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare. Revendicările acestora vizează de asemenea renunțarea la tratamentul discriminatoriu din mediul privat privind alocația de cazare și aplicarea RO-Etransport exclusiv în cazul mărfurilor cu risc fiscal ridicat in conformitate cu prevederile europene.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza