Ministrul Aurescu a prezentat în cadrul Consiliului de securitate ONU asistența României la ameliorarea efectelor războiului din Ucraina

by Christian Suciu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a participat în cadrul dezbaterii „Menținerea păcii și securității internaționale – conflict și securitate alimentară” din cadrul Consiliul de Securitate ONU, unde a expus contribuția pe care România a adus-o în contracararea efectelor negative ale conflictului ruso-ucrainean. Ministrul a condamnat public agresiunea ilegală a Federației Ruse reafirmând solidaritatea României față de poporul Ucrainean, arătată inclusiv prin Hub-ul Umanitar de la Suceava.

Acesta a reiterat eforturile României de a sprijini cetățenii statului vecin permițând temporar șederea lor în țară precum și acordarea de asistență către aceștia. Mai mult de atât, Aurescu a prezentat mijloacele prin care România încearcă să sprijine economia Ucrainei facilitând exportul de cereale prin porturile românești de la Dunăre și a expirmat inițiativa creaării unui Centru Regional de Agrometeorologie, pentru Europa cu susținerea Organizației Meteorologice Mondiale prin care să se poată contracara efectele pe termen lung ale războiului.

Nu în ultimul rând, acesta a respins acuzațiile nefondate ale Federației ruse cu privire la un ”acord secret” între Ucraina și România privind permisiunea exportului de cereale în occident în schimbul asistenței militare, fiind vorba de o nouă tentativă de manipulare a Federației Ruse.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza