Ministrul Aurescu a discutat telefonic cu omologul său ceh despre aderarea României la Spațiul Schengen

by Christian Suciu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a purtat discuții cu omologul său ceh Jan Lipavsky în privința aderării României la Spațiul Schengen. Acesta s-a arătat recunoscător față de sprijinul și eforturile Președinției cehe a Consiliului European în ce privește susținerea obiectivului național al aderării Schengen.

Ministrul Aurescu a reiterat progresul în discuțiile purtate cu celelalte state membre și chiar Comisia Europeană spre împlinirea acestui obiectiv în perioada următoare. Ministrul Lipavsky și-a reiterat susținerea fermă pe care Republica Cehă a acordat-o României în chestiunea aderării și a adăugat că aderarea României va aduce un plus substanțial de valoare în materie de securitate frontierelor externe ale UE în urma aderării la Spațiul Schengen.

” Dialogul dintre cei doi miniștri a evidențiat dinamica susținută a dialogului bilateral și interesul ambelor părți pentru aprofundarea și consolidarea cooperării sectoriale. În acest context, ministrul Jan Lipavsky a acceptat invitația omologului său român de a efectua o vizită în România în aceast an.” se arată în comunicatul MAE.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

sergiu 19/01/2023 - 16:37

DEMISIA CA AI RATAT SCHENGHEN..restul sunt povesti de adormit copiii!!!

Raspunde

Comenteaza